Product Preview
Handle

Țiglă metalică Clasic

Țigla metalică CLASIC este profilată din oțel de grosime între 0,40 și 0,60 mm, zincat (Z225-Z275), acoperit cu un strat de vopsea în variantă lucioasă și mată.

Acest tip de țiglă metalică este cel mai des utilizat, seamănă cu țiglele clasice și se folosește în special la construcțiile cu regim rezidențial. Țigla metalică CLASIC se produce într-o gamă variată de nuanțe.

Panourile de țiglă metalică se pot livra cu lungimi cuprinse între 500 mm și 7000 mm.

Pentru lungimi de apă foarte mari, unde acoperirea cu un singur panou de țiglă nu este recomandată, se impune folosirea a două sau mai multe panouri de țiglă metalică. Acest aspect prevede calcularea panourilor de la partea inferioară ca multiplu de țigle, luând în considerare suprapunerea tehnică de 150 mm.

Caracteristici tehnice

MaterialTablă din oțel, zincată pe ambele părți protejată cu poliester
Grosime nominală 0,4 - 0,6 mm
Lățime totală
1200 mm
Lățime utilă de acoperire
1120 mm
Lungimea modulului
350 / 400 mm
Înălțime totală 40 mm
Greutatea pe suprafață
3 - 5 kg / mp
Înclinația minima
8° dacă nu sunt necesare îmbinări diagonale / 14° în cazul îmbinărilor diagonale
Garanție finisaj lucios
10 ani garanție pentru caracteristicile de culoare și coroziune
Garanție finisaj mat 15 ani garanție pentru caracteristicile de culoare și coroziune
Garanție finisaj GrandeMat
30 ani garanție pentru caracteristicile de culoare și coroziune
Durata presupusă de viață 60 de ani pentru acoperiș, rezistență la variațiile de temperatură

Fișă tehnică

Ghid montaj

Portofoliu

Condiții depozitare, manipulare

Certificat garanție

Cum să-ți alegi acoperișul în 5 pași

Gamă de culori pentru Țiglă metalică Clasic

Finisaj Lucios

10 ani garanție

Culoare și coroziune

3000

3005

3009

3011

5010

6005

7016

7024

8003

8004

8017

9002

9005

9006

Finisaj Mat

15 ani garanție

Culoare și coroziune

3005

3009

6005

6020

7016

7024

8004

8017

8019

9005

Finisaj Grande Mat

30 ani garanție

Culoare și coroziune

3005

3011

6005

7011

7024

8004

8017

8019

9005

*Culorile pot fi reprezentate diferit de la un ecran la altul. Pentru siguranţă cereţi paletarul de culori de la reprezentantul BILKA.

*Pentru produsele din oțel prevopsit cu grosime de 0.40 mm se acordă garanție 5 ani pentru caracteristicile de culoare și coroziune

Solicită ofertă

Completați formularul
și va vom contacta cu
o oferta in cel mai
scurt timp.

Recomandăm activarea locației pentru precizie îmbunătățită.


Fișire acceptate: PDF, JPG și PNG, maximum 5MB

Avantajele unui acoperiş realizat din ţiglă metalică model Clasic

Substituirea ţiglei metalice celei clasice a devenit o soluţie extrem de agreată în domeniul construcţiilor, motivele pentru care s-a produs această schimbare fiind pe cât de relevante pe atât de numeroase. Iar ţiglele metalice model Clasic se bucură şi ele de toate aceste avantaje care au determinat această shimbare de optică în ceea ce priveşte realizarea unui acoperiş rezistent şi durabil.

Folosirea ţiglelor metalice în locul celor ceramice a devenit de ceva vreme o alternativă nu numai extrem de căutată, dar şi foarte practicată datorită avantajelor multiple pe care le oferă ţiglele metalice. Evident, sunt foarte multe diferenţe între sistemele tradiţionale de realizare a unui acoperiş şi cele moderne, însă câteva dintre acestea au contribuit decisiv la înclinarea balanţei către alternativa modernă de realizare a acoperişurilor căreia îi este fidelă şi ţigla metalică model Clasic.

O primă şi, poate, cea mai apreciată calitate şi avantaj totodată al utilizării ţiglelor metalice în detrimentul celor ceramice o reprezintă uşurinţa de manipulare şi, implicit, uşurinţa montajului. Fiind mult mai uşoare decât cele ceramice acestea se pot instala mult mai rapid.

Beneficiază de toate avantajele sistemelor de acoperişuri moderne

Plus că montajul nu presupune monatrea individuală a fiecărei ţigle aşa cum se întâmplă în cazul celor ceramice ci panouri, ceea ce nu înseamnă altceva decât economie de timp şi, implicit, finalizare mai rapidă a lucrării. În cazul ţiglei metalice stil clasic, lăţimea este de 1200 mm din care suprafaţa utilă de acoperire este de 1120 mm. Iar lungimea modulului este de 350-400 mm.

O altă calitate însemnată de care dispune ţigla metalică, inclusiv ţigla metalică model Clasic este şi cea a rezistenţei. Având ca material de bază oţelul aceasta nu numai că nu se află într-un pericol constant de a se sparge sau fisura aşa cum se întâmplă cu cea ceramică, ceea ce contribuie semnificativ şi la uşurinţa montării, dar şi rezistă mult mai bine în timp. Chiar dacă oţelul este coroziv şi umiditatea îi poate afecta în timp rezistenţa, ţiglele metalice elimină acest pericol prin zincare pe ambele părţi, un acoperiş din ţiglă metalică având o durată de viaţă de 60 de ani.

În ceea ce priveşte ventilaţia absolut indispensabilă oricărui acoperiş, ţigla metalică are avantajul de a crea aproape de la sine o ventilaţia eficientă. Odată monatată, sub învelitoare se formează automat un spaţiu de ventilaţie dinspre streaşină spre coama acoperişului. Şi, în plus, tocmai datorită materialului din care este realizată, ţigla metalică oferă şi o bună protecţie antiincendii.

Toate aceste calităţi transformă ţigla metalică model Clasic într-o soluţie nu numai eficientă pentru acoperişul oricărei case, dar şi mult mai practică şi nu în ultimul rând mai ieftină faţă de cea a ţiglelor ceramice. Evident, raportat la calitatea pentru care optăm. Plus că dincolo de toate aceste avantaje tehnice, ţigla metalică se bucură şi de o varietate mult mai largă de modele şi culori, ceea ce vă permite să alegeţi mult mai uşor ceea ce se potriveşte casei dumneavoastră. Inclusiv în cazul în care optaţi pentru ţigla metalică model Clasic care se produce în 29 de nuanţe de culori mate şi lucioase.