companie

100%

românească

specializată în producția și dezvoltarea de sisteme complete pentru acoperișuri.

înființată din

2007

la brașov

Fabrica BILKA este situată în Brașov și a fost înființată în 2007.

angajați

600

în prezent

Numărul de angajați Bilka crește constant, a ajuns în prezent la 600 angajați.

peste

70 mil €

investiții

Investițiile în dezvoltarea companiei și a gamei de produse s-au ridicat la peste 70 milioane euro.

BILKA este o companie românească, specializată în producția și dezvoltarea de sisteme complete pentru acoperișuri (țiglă metalică, sistem pluvial și accesorii) pentru construcții rezidențiale și industriale. BILKA înregistrează vânzări record an de an. În prezent este cea mai mare fabrică de sisteme pentru acoperiș din Europa de est si 1 din 4 acoperișuri comercializate în România este marca BILKA.

Fabrica BILKA este situată în Brașov și a fost înființată în 2007. Liniile de producţie sunt complet automatizate, bazându-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.

Performanțele BILKA se datorează atenției acordate dezvoltării serviciilor și produselor și faptului că personalul și sistemul automatizat lucrează în simbioză pentru garantarea continuă și omogenă a unui produs de calitate.

Istoric

2022

Bilka este primul producător care aduce în România finisajul mat pentru sistemul pluvial.

Compania aniversează 15 ani de la înființare.

2021

S-a lansat un nou model de învelitoare metalică BILKA RETRO DUO.

Compania depășeste borna de 1 mld lei cifră de afaceri și ajunge pe locul 22 în Topul celor mai valoroase companii antreprenoriale românești.

2020

Compania ajunge în top 50 cele mai valoroase și puternice branduri românești.

Continuă investițiile în vederea inaugurării fabricii de panouri termoizolante.

2019

Echipa se mărește și ajunge la 500 angajați. Acoperisurile Bilka sunt tot mai cunoscute pe piețele externe. Bilka rămâne cea mai mare fabrica de sisteme pe acoperișuri din Estul Europei.
Continuăm strategia de creștere prin investiții continue pe toate palierele de business.

2018

Continuă planul de investiții demarat în 2017, pe proiectul de dezvoltare a diviziei de industrial. Începe renovarea platformei și în paralel procedurile pentru achiziția de utilaje de producție necesare productiei de panouri termoizolante si table cutate industriale. Este inaugurat noul sediu al punctului de lucru BILKA Sibiu.

2017

Lansam un nou finisaj, GrandeMat, produs de top, cu garanție de 30 de ani. Este inaugurat noul sediu al punctului de lucru BILKA Cluj, cu o suprafață de 1800 mp. Bilka a achiziționat platforma Hidromecanica 2 și totodată a demarat un plan investițional care se ridică la 20 milioane de euro și se va desfășura în perioada 2017 – 2020.

2016

BILKA lansează un nou model de țiglă metalică BILKA ROMANIC.

Echipa se mărește și ajunge la 220 angajați.

2015

S-au lansat două noi modele de țiglă metalică BILKA IBERIC și GOTIC

8 noi linii de producție de țiglă metalică, accesorii pentru acoperiș și elementele sistemului pluvial au fost achiziționate și instalate

Inaugurează o nouă linie de producție de țiglă metalică BALCANIC

Încheie anul cu peste 5,5 milioane mp de învelitori metalice produse și comercializate.

Lansează finisajul QUARTZ în 4 variante coloristice

2014

Demarează un plan investițional şi achiziționează activele imobiliare Romlag Braşov. Ajunge la o suprafață de producție, depozitare şi spatii de birouri de 45.000 mp. Inaugurează două noi linii de producție de țiglă metalică CLASIC care cresc capacitatea de producție cu 60%. Își consolidează poziția de lider și încheie anul cu peste 4 milioane mp de învelitori metalice produse și comercializate.

2013

În aprilie, BILKA își mută activitatea pe o suprafață dedicată producției de 17.500 mp și 1.000 mp de birouri. Compania își depășește propriul record și încheie anul cu 3,2 milioane mp de învelitori metalice produse și comercializate.

2012

BILKA atinge recordul de 2,256,448mp de țiglă metalică vândută. În același an compania introduce în portofoliul său un nou produs: Retro Panel. Este anul în care exportul către țările din vestul Europei a devenit semnificativ.

2011

Începe producția pentru Țigla metalică Balcanic şi de țiglă metalică în 21 de culori, cea mai bogată gamă de culori prezentă în portofoliul unui producător în România. Compania încheie anul cu rezultate spectaculoase: cifra de afaceri de 46,5 milioane lei și peste 8.000 de case acoperite.

2010

Începe exportul către ţările UE şi cele din fosta URSS. Se dezvoltă parcul auto.

2009

Se achiziționează prima linie de producție pentru tablă cutată și începe producția.

2008

Compania achizitionează prima linie de producție de țiglă metalică și accesorii pentru acoperiș. Localizată în Brașov, la acel moment fabrica acoperea o suprafață de 4.500 mp. Singurul produs din portofoliul este Țigla metalică CLASIC în 8 culori.

2007

Se înființează compania BILKA Steel care începe ca distribuitor de țiglă metalică.

Producția

Este orientată în funcție de comenzi, de aceea, lungimea panourilor se execută în funcție de necesitățile clientului, astfel încât pierderile de material să fie minime.

BILKA asigură gratuit realizarea planurilor de montaj pe baza schițelor şi proiectelor transmise de client, asistență la alegerea celui mai potrivit model de acoperiş sau tablă cutată, la alegerea elementelor de finisaj, rezolvarea detaliilor şi a anumitor modificări necesare.

Garanția

Calitatea produsului final depinde în primul rând de materialele folosite la realizarea lui, astfel trebuie acordată atenție maximă alegerii acestor materiale. La sistemele de acoperiș și tabla cutată cu suprafața poliesterică, fabricate de BILKA, se acordă 10 ani de garanție pentru caracteristicile de culoare și coroziune. Această perioadă este garantată și de combinatele producătoare de materie primă.

Parteneri