Tot mai sus – Bilka în Top 300 Companii

Revista Capital a realizat topul celor mai bune 300 de companii din economie, bazat pe o metodologie în care rezultatele financiare au avut un rol important, dar au fost și incluși și alți parametri de business. Compania Bilka face parte din cele mai bune 300 de companii din economie, conform topului realizat de cei de la Capital.

Mai jos regăsiți articolul publicat in revista Capital, ediția Top 2018 300 Companii:

Creșterile impresionante au devenit o obișnuința pentru BILKA, liderul pieței de acoperișuri și cel mai mare consumator român de oțel prevopsit. Nici 2017, nu a reprezentat o excepție, compania înregistrând afaceri de 394 milioane de lei, mai mari cu 45% fața de 2016. În topul vânzarilor a ramas divizia de produse destinate sectorului rezidențial, cu o pondere de 90% din totalul vânzarilor. Astfel, într-un singur an, compania a produs si a comercializat 57.000 de sisteme complete pentru acoperiș si a ajuns la un consum de 80.000 de tone de oțel prevopsit, fiind cel mai mare consumator de oțel prevopsit din Est-ul Europei. În acest an, compania a continuat planul de investiții demarat în 2017, odata cu achiziționarea platformei Hidromecanica 2 Brașov, care se ridica la 20 milioane de euro, având termen de finalizare anul 2020.

Performanțe la înălțime

În cei 11 ani de activitate, BILKA a acoperit peste 200.000 de case și a realizat investiții de peste 30 milioane euro. Liniile de producție sunt complet automatizate, bazându-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial. În 2017, BILKA și-a vândut produsele la nivelul întregii țări și la export, prin intermediul a peste 500 dealeri stabili. Produsele BILKA ajung la export în țari precum Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germania, Polonia, Slovacia și Ucraina.

„Vreau sa le mulțumesc tuturor clienților si colaboratorilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Datorita lor, am ajuns lider de piața, poziție pe care ne-o consolidam an de an. Asta ne obliga sa fim si mai buni, asa ca vom continua investițiile în dezvoltarea companiei si în diversificarea gamei de produse. De asemenea, sunt recunoscator colegilor mei de la BILKA – împreuna, construim o companie de care putem sa fim mândri.” Hotațiu Țepeș, CEO BILKA