Mihai Sandu, Manager Export BILKA, în catalogul 100 Tineri Manageri de Top

Mihai Sandu a preluat departamentul de export al Bilka, liderul pieței românești de țiglă metalică, în anul 2016, odată cu înființarea acestuia. Povestea lui legată de companie a început însă în urmă cu opt ani când, student fiind, a început să lucreze pentru un furnizor de servicii al companiei. În 2012, când avea 20 de ani, s-a angajat în cadrul Bilka în calitate de responsabil logistică.

”Traseul de la logistică la export a trecut și prin departamentul de vânzări, pentru intern, unde am avut posibilitatea să învăț cât mai multe despre domeniul vânzărilor, și să pun bazele ascensiunii mele.”, își descrie el evoluția până la preluarea rolului actual. Acesta implcă dezvoltarea vânzărilor la export „oarecum de la zero”.

„La început am fost singur în departament și am dus muncă dublă pentru a face cunoscut brandul în extern, dar uneori și pentru a depăși bariere lingvistice. De-a lungul timpului, cifrele obținute mi-au dovedit că prin muncă și devotament, provocările vor deveni performanțe, iar acum exportul reprezintă 10% din cifra de afaceri a companiei și continuă să crească”, descrie el rezultatele înregistrate.

Valoarea sistemelor complete pentru acoperișuri exportate anul trecut a ajuns la 11 milioane de euro, în creștere cu 50% față de 2017. Produsele Bilka sunt comercializate în extern, în țări precum: Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germania, Polonia, Slovacia, Olanda, Austria, Irlanda sau Ucraina. Echipa, formată din patru angajați în prezent, se concentrează pe dezvoltarea de noi piețe de desfacere – chiar și pe alte continente – și pe consolidarea poziției pe piețele pe care deja au intrat. „Potențialul de creștere pe care îl vedem la export și faptul că investițiile investițiile realizate în ultimii ani ne permit să fim competititivi în toată Europa, unde sunt piețe în care putem ajunge lider în următorii cinci ani, ne fac să accesăm tot mai multe piețe și să ne uităm și spre alte continente.”

„Pasul următor este să ajunem liderul pieței de acoperișuri din toată Europa. Este o țintă pe termen lung, căreia mă voi dedica în anii următori. Astfel, posibilitățile mele de dezvoltare în cadrul Bilka sunt nemărginite.”

Articol publicat în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, redactat de Business Magazin.