Horațiu Țepeș în Top 10 antreprenori din industrie

Revista Business Review în colaborare cu platforma banii.net a realizat topul „100 cei mai buni antreprenori”, incluzând și top 10 antreprenori pentru diverse domenii de activitate. Horațiu Țepeș face parte din topul antreprenorilor din industrie.

Mai jos regasiți articolul complet, publicat în Top 100 Antreprenori, Business Review și banii.net, ediția 2020:

În continuă ascensiune

Horațiu Țepeș a pus în 2007 bazele unei mici afaceri în domeniul țiglei metalice. Dezvoltarea a fost însă atât de spectaculoasă încât, în doar câțiva ani, a devenit lider de piață. Iar de atunci Bilka, puternicul brand construit de antreprenor, atinge noi și noi vârfuri de performanță. Și asta nu doar în economia românească. Compania fondată la Brașov a devenit cel mai mare producător de profil din Europa de Est, iar obiectivul pe termen lung este să ajungă liderul pieței de acoperișuri din toată Europa. Rezultatele firmei sunt deja o garanție că ținta nu e deloc o fantezie.

Anul trecut Bilka a înregistrat o creștere a afacerilor de 31%.

Astfel, dacă acum doi ani cifra de afaceri s-a ridicat la 501 milioane de lei, în 2019 businessul companiei a ajuns la 655 milioane de lei. Iar rezultatele vin în contextul în care estimările companiei arată că piața românească a crescut cu doar 15%. Pentru 2020, așteptările sunt și mai mari – investițiile realizate în ultimul timp urmeaqză să aducă și mai multă valoare adăigată, în timp ce noi proiecte vor crește importanța companiei în economia românească.

„Anul acesta continuăm strategia de dezvoltare. Principalele direcții sunt investițiile noi și maximizarea investițiilor realizate prin extinderea piețelor și a canalelor de desfacere”, explică Horațiu Țepeș.Antreprenorul și-a propus să intre pe noi piețe, dar și în noi sectoare de producție. ”În prezent avem în desfășurare planul de investiții pentru dezvoltarea diviziei de produse cu destinație industrială, pentru care avem termen de finalizare 2021, în urma căruia vom inaugura fabrica de panouri termoizolante și alte profile metalice cu utilizare în construcțiile industriale”, anunță antreprenorul. Valoarea întregului proiect se ridică la 25 milioane euro, din care 10 milioane de euro vor fi investiți doar anul acesta.

Urmând strategia pe termen lung, un punct important pentru acest a este și creșterea rețelei de export, Horațiu Țepeș intenționând să aducă produsele Bilka în cât mai multe țări. Astfel, dacă anul trecut vânzările la export au ajuns la 14 milioane de euro, pentru 2020 antreprenorul își propune o creștere de 50%.