100 Tineri Manageri de Top

100 Tineri Manageri de Top

A renunţat să mai muncească pentru alţii. Acum are afacerea lui şi vinde mai mult decât cei pentru care a lucrat.

Horaţiu Ţepeş, 34 de ani, controlează afacerea Bilka, liderul pieţei de ţiglă metalică, cu venituri de 23 de milioane de euro în 2013.

De origine din Făgăraş, Ţepeş a fondat Bilka Steel în 2007 după ce anterior a lucrat în cadrul altei firme de profil.

La sfârşitul lui 2007 firma avea doi angajaţi şi o cifră de afaceri de două milioane de lei; în 2008 vânzările au ajuns la 16,7 milioane de lei. „În primul an complet de prezenţă pe piaţa autohtonă ca producător, am reuşit să vindem aproximativ 700.000 mp. Asta se întâmpla în 2009. Când am încheiat 2012 cu vânzări de peste 2 milioane de mp de învelitori metalice, am ştiut că se poate mai mult şi ne-am propus să creştem în volum cu 25 de procente. La sfârşitul lunii octombrie ne depăşisem deja obiectivul. Dacă în 2012 am reuşit să doborâm recordul înregistrat de un alt producător autohton, în 2013 ne-am doborât propriul record. Nimeni nu s-a apropiat vreodată în România de o asemenea cantitate de ţiglă metalică vândută”, declară Horaţiu Ţepeş, proprietar Bilka Steel.

2013 a reprezentat cel mai bun an pentru companie, raportând o cifră de afaceri de aproximativ 100 milioane lei, în creştere cu 41 procente faţă de aceeaşi perioadă a lui 2012, vânzările ajungând la aproximativ 3,2 milioane mp de ţiglă metalică.

„Ne-am menţinut poziţia de lideri pe piaţa autohtonă de învelitori metalice şi am încheiat anul cu peste 3,2 milioane de mp de învelitori vândute”, precizează Horaţiu Ţepeş. Pe lângă producătorul Bilka Steel, alte două companii activează în domeniul construcţiilor: HG Construct cu sediul în Făgăraş şi Bilka Transilvania cu sediul în Cluj care se ocupă de distribuţia şi montajul produselor marcă proprie.

Citeste articolul original pe businessmagazin.ro