vállalat

100%

ban román

szánt teljes tetőrendszerek gyártására és kifejlesztésére szakosodott

létesített

2007

Brassóban

A 2007-ben létesített BILKA gyár Brassóban (Braşov) található.

összterülete

140k

raktáraink

Jelenleg gyártócsarnokaink és raktáraink összterülete 140 000 m2.

mint

635k

házat fedett

15 éves létezése során a BILKA több mint 635000 házat fedett be.

A BILKA lakóépületeknek és ipari építményeknek szánt teljes tetőrendszerek (fémcserép, ereszcsatorna-rendszer és kiegészítők) gyártására és kifejlesztésére szakosodott, 100%-ban román magántulajdonban levő vállalat. A BILKA Románia első számú tetőrendszer gyártója, és évről évre újabb értékesítési rekordokat dönt meg. 13 éves létezése során a BILKA több mint 337 000 házat fedett be. A Romániában forgalmazott tetőszerkezetek közül minden negyedik BILKA márkájú.

A 2007-ben létesített BILKA gyár Brassóban (Braşov) található. Jelenleg gyártócsarnokaink és raktáraink összterülete 140 000 m2, és ennek köszönhetően Kelet-Európa legnagyobb tetőrendszer-gyára vagyunk. Teljes mértékben automatizált gyártósorainkat világszinten a legkorszerűbb technológiákkal szereltük fel.

A BILKA sikere a szolgáltatások és termékek folyamatos fejlesztésére fordított kiemelt figyelemnek köszönhető, valamint annak, hogy munkatársaink és automatizált rendszerünk teljes összhangban dolgoznak annak érdekében, hogy folyamatosan és következetesen minőségi termékeket hozzanak létre.

A cég története

2022

A Bilka az első olyan gyártó, amely bevezeti Romániába a matt kivitelezésű csatornarendszereket. A vállalat 15. évfordulóját ünnepli.

2018

Folytatódik a 2017-ben megkezdett beruházási terv megvalósítása az ipari részleg fejlesztési projektjével. Megkezdjük a telep felújítását, és ezzel egyidejűleg beindítjuk az ipari hőszigetelő panelek és hajlított lemezek gyártásához szükséges gyártóberendezések beszerzési eljárását. Felavatjuk a BILKA új nagyszebeni székházát.

2021

Új fémborításmodellt dobnak piacra: ez nem más, mint a BILKA RETRO DUO. A vállalat forgalma meghaladja az 1 milliárd lejes mérföldkövet, és 22. helyre kerül a legértékesebb romániai vállalkozások ranglétráján.

2017

Új kivitelt vezetünk be a piacra, a GrandeMat felső kategóriás, 30 év jótállási idővel kínált terméket. Felavatjuk a BILKA új, 1800 m2 alapterületű kolozsvári székházát. A Bilka megvásárolja a Hidromecanica 2 telepet, és ezzel egyidejűleg egy 20 millió euró összértékű, a 2017–2020 időszakban megvalósítandó beruházási tervet indít be.

2020

A vállalat a legértékesebb és legerőteljesebb romániai cégek 50-es toplistájába kerül, majd a hőszigetelt panel-gyár megalapításával folytatja a beruházásokat.

2016

A BILKA új fémcserép modellt vezet be – BILKA ROMANIC.

Csapatunk tovább bővül, immár 220 munkatársunk van.

2019

Csapatunk tovább bővül, és munkatársaink száma eléri az 500-at. A Bilka tetőzetek egyre ismertebbé válnak a külföldi piacokon. Továbbra is a Bilka Kelet-Európa legnagyobb tetőrendszer-gyára.

2015

Két új fémcserép modellt vezettünk be – BILKA IBERIC és GOTIC.

8 új gyártósort vásároltunk és szereltünk be fémcserép, tetőtartozékok és csatornarendszerek gyártására.

Új gyártósort nyitottunk meg a BALCANIC fémcserép gyártására.

Az év végéig 5,5 millió m2 tetőburkolatot gyártottunk le és forgalmaztunk.

Bevezettük a QUARTZ kikészítést, 4 színváltozatban.

2014

Beruházási terve keretében megvásárolja a brassói Romlag ingatlanjait. A gyártóterek, raktárterek és irodahelyiségek összterülete eléri a 45 000 m2-t. Cégünk két új CLASIC fémcserép-gyártósort avat fel, ami a gyártókapacitás 60%-os növekedéséhez vezet. Cégünk megerősíti piacvezető helyét, és az évet több mint 4 millió m2-nyi fém tetőfedő gyártásával és értékesítésével zárja.

2013

Áprilisban a BILKA egy új 17 500 m2-nyi gyártófelületet és 1000 m2-nyi irodateret biztosító telephelyre költözik. Cégünk megdönti saját csúcsát, és az évet több mint 3,2 millió m2-nyi fém tetőfedő gyártásával és értékesítésével zárja.

2012

A BILKA Steel a legnagyobb román fém tetőfedő gyártójává válik, 2 256 448 m2-nyi fémcserép értékesítésével. Ugyanebben az évben cégünk egy új terméket vezet be kínálatába: a Retro PANEL-t. Ebben az évben éri el a nyugat-európai országokba exportált volumen a jelentős szintet.

2011

Megkezdődik a Balcanic fémcserép, valamint a fémcserép 21 színváltozatban való gyártása, ami bármely más romániai cég kínálatát felülmúlja. A cég az évet látványos eredménnyel zárja: forgalma 46,5 millió lej, több mint 8000 lefedett ház.

2010

Megindul az export az EU tagállamai és a volt Szovjetunió utódállamai felé. Járműflottánk bővül.

2009

Cégünk megvásárolja első hullámlemez-gyártósorát, és megkezdi annak gyártását.

2008

Cégünk megvásárolja első fémcserép- és tetőkiegészítő-gyártósorát. A gyár még Brassóban van, és a gyár összterülete 4500 m2. A cég egyetlen teméke a CLASIC fémcserép, 8 színváltozatban.

2007

Létrejön a BILKA Steel, mely eleinte fémcserép-forgalmazóként tevékenykedik.

Gyártás

Megrendelés-orientált, ezért a legyártott panelek az ügyfél igényeinek megfelelő hosszban kerülnek legyártásra, és ezáltal minimálisra csökken az anyagveszteség.

A BILKA az ügyfél által rendelkezésére bocsátott vázlatok és tervek alapján ingyen elkészíti a szerelési tervrajzot, ingyen segít a legmegfelelőbb tetőmodell vagy hullámlemez kiválasztásában, a kikészítési elemek kiválasztásában, a részletek és szükséges módosítások kidolgozásában.

Garancia

A végtermék minősége elsősorban a nyersanyagok minőségétől függ, ezért nagyon óvatosnak kell lennie azok kiválasztásakor. A BILKA által gyártott tetőrendszerek és a hullámkarton hullámlemezek esetében cégünk 10-30 év közötti ellenállást kínál színben és korrózióban. Ez is a nyersanyagokat előállító vállalatok felelőssége.

Fő beszállítóink